Filety z makreli z jalapeño w oleju z octem z białego wina
opis
Filety z najlepszej jakości makreli w oleju roślinnym z dodatkiem octu z białego wina. Smaczne, lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantylku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywac zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE
Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), papryka jalapeño plastry (6%), ocet z białego wina (3%), cukier, sól, aromat chili.
ALERGENY
Ryby i składniki pochodne.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Energia | 1374 kJ/ 332 kcal |
Tłuszcz | 29 g |
– w tym kwasy nasycone | 6,4 g |
Węglowodany | 1,7 g |
– w tym cukry | 1,7 g |
Białko | 16 g |
Sól | 1,2 g |
Witamina D | 3,6 µg (72% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 7,3 g na 100 g produktu po odsączeniu.
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.