Pasta do chleba z makrelą, ricottą i suszonymi pomidorami

Składniki

1 puszka makreli w sosie pomidorowym
150 g ricotty
1/4 szklanki suszonych pomidorów w oleju, odsączonych i posiekanych
1 łyżka posiekanego szczypiorku lub dymki
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
½ łyżeczki kolorowego lub zwykłego czosnku
Sól do smaku
Grzanka lub ulubione pieczywo

Przygotowanie

Makrelę z puszki razem z sosem przełożyć do miski. Następnie dodać ricottę i pognieść widelcem, aby uzyskać konsystencję pasty. Dodać posiekane suszone pomidory, szczypiorek, przyprawy. Dobrze wymieszać składniki. Doprawić do smaku, jeśli potrzeba. Grzanki posmarować pastą, posypać różowym pieprzem, ewentualnie płatkami chili. Idealna przekąska na imprezę, na lunch lub kolację.

Przepis i zdjęcie przygotowane przez @foodlajf.pl / www.foodlajf.pl

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów