Filety z makreli w sosie pomidorowym z chili
opis
Filety z najlepszej jakości makreli, w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów z dodatkiem chili, o bogatym, głębokim smaku. Smaczne i lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantylku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywac zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy z chili (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), ocet spirytusowy, cukier, sól, cebula suszona, chili mielone (0,2%), substancja zagęszczająca (guma guar), aromat papryki, ziele angielskie.
ALERGENY
Ryby i składniki pochodne.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:
Energia | 982 kJ/237 kcal |
Tłuszcz | 19 g |
– w tym kwasy nasycone | 4,1 g |
Węglowodany | 5,4 g |
– w tym cukry | 2,6 g |
Białko | 11 g |
Sól | 1,1 g |
Witamina D | 2,7 µg (54% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 4,8 g na 100 g produktu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.