Filety z makreli w sosie pomidorowym z chili

opis

Filety z najlepszej jakości makreli, w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów z dodatkiem chili, o bogatym, głębokim smaku. Bez skóry. Smaczne i lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub ze świeżym makaronem.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 110 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy z chili (35%): woda, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, cebula suszona, sól, substancje zagęszczające – guma guar, guma ksantanowa, chili mielone (0,1%), aromat, ziele angielskie.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Energia 1061 kJ/256 kcal
Tłuszcz 20 g
– w tym kwasy nasycone 3,5 g
Węglowodany 3,9 g
– w tym cukry 2,8 g
Białko 15 g
Sól 1,0 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 3,4 na 100 g produktu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele