Wątróbki z dorsza w tłuszczu własnym

opis

Wątróbki z dorsza pakowane są w swoim własnym naturalnym oleju. Prawdziwy rarytas i tradycyjny przysmak. Zawsze pozyskiwane ze świeżo złowionego dorsza, nigdy nie mrożone. Nadają się na danie główne, jako składnik sałatek albo materiał na doskonały pasztet z wątróbek z dorsza.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 115 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Najlepszej jakości na świecie, wątróbki z norweskiego dorsza arktycznego, poławianego w pobliżu norweskich, północnych wysp Lofoten, gdzie łowienie dorsza ma ponad 1000-letnią tradycję

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: WĄTRÓBKI RYBNE Z DORSZA (99%), sól.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza na 100 g produktu:

Energia 2308 kJ/561 kcal
Tłuszcz 60 g
– w tym kwasy nasycone 9,3 g
Węglowodany  0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 5,2 g
Sól 0,80 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 14,0 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Wątróbki z dorsza