Wątróbki z dorsza w tłuszczu własnym
opis
Wątróbki z dorsza pakowane są w swoim własnym naturalnym oleju. Prawdziwy rarytas i tradycyjny przysmak. Zawsze pozyskiwane ze świeżo złowionego dorsza, nigdy nie mrożone. Nadają się na danie główne, jako składnik sałatek albo materiał na doskonały pasztet z wątróbek z dorsza.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 115 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Najlepszej jakości na świecie, wątróbki z norweskiego dorsza arktycznego, poławianego w pobliżu norweskich, północnych wysp Lofoten, gdzie łowienie dorsza ma ponad 1000-letnią tradycję
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: WĄTRÓBKI RYBNE Z DORSZA (99%), sól.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Energia | 2308 kJ/561 kcal |
Tłuszcz | 60 g |
– w tym kwasy nasycone | 9,3 g |
Węglowodany | 0 g |
– w tym cukry | 0 g |
Białko | 5,2 g |
Sól | 0,80 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 14,0 g na 100 g produktu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.