Makaron z wątróbką kaukaską I chili

Składniki

1 puszka wątróbki z dorsza z stylu kaukaskim
300 g makaronu spaghetti lub penne
½ cebuli
2-3 ząbki czosnku
1 mała cukinia
Garść szpinaku
50 ml śmietanki 30%
Oliwa z oliwek lub olej roślinny do smażenia
Parmezan lub pecorino
Sól i świeżo mielony pieprz, płatki chili

Przygotowanie

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Cebulę i czosnek posiekać. Cukinię przekroić i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w drobną kostkę. Szpinak posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć cebulkę przez 2 minuty, dodać czosnek i smażyć 30 sekund. Następnie dodać cukinię, doprawić do smaku i smażyć razem 1-2 minuty. Dodać szpinak, wymieszać, smażyć 1 minutę i dodać śmietankę. Wymieszać, doprawić do smaku w razie potrzeby. Na koniec połączyć z makaronem i dodać Wątróbkę z dorsza w stylu kaukaskim @kingoscar która nada całości niebanalnego charakteru. Polecam!

Przepis i zdjęcie przygotowane przez @foodlajf.pl / www.foodlajf.pl

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów