Makaron z wątróbką kaukaską I chili
Przygotowanie
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę i czosnek posiekać. Cukinię przekroić i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w drobną kostkę. Szpinak posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć cebulkę przez 2 minuty, dodać czosnek i smażyć 30 sekund. Następnie dodać cukinię, doprawić do smaku i smażyć razem 1-2 minuty. Dodać szpinak, wymieszać, smażyć 1 minutę i dodać śmietankę. Wymieszać, doprawić do smaku w razie potrzeby. Na koniec połączyć z makaronem i dodać Wątróbkę z dorsza w stylu kaukaskim @kingoscar która nada całości niebanalnego charakteru. Polecam!
Przepis i zdjęcie przygotowane przez @foodlajf.pl / www.