Wątróbki z dorsza po węgiersku

opis

Najlepszej jakości wątróbki z dorsza na ostro po węgiersku. Zanurzone we własnym, naturalnym oleju z dodatkiem aromatycznego sosu pomidorowego, ostrej papryki i pieprzu cayenne. Prawdziwy smak, idealny sposób na podkręcenie temperatury posiłku. Zawsze pozyskiwane ze świeżo złowionego dorsza, nigdy nie mrożone. Nadają się na danie główne lub jako składnik sałatek. Można je także wykorzystać do przygotowania doskonałego pasztetu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 115 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Najlepszej jakości na świecie wątróbki z norweskiego dorsza arktycznego, poławianego w pobliżu norweskich, północnych wysp Lofoten, gdzie łowienie dorsza ma ponad 1000-letnią tradycję

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: WĄTRÓBKI Z DORSZA (85%), sos pomidorowy (15%): koncentrat pomidorowy, woda, papryka ostra, sól, pieprz cayenne.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza na 100 g produktu:

Energia 2103 kJ/511 kcal
Tłuszcz 54 g
– w tym kwasy nasycone 10 g
Węglowodany 1,9 g
– w tym cukry 1,6 g
Białko4,. 4,3 g
Sól 0,90 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 7,0 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Wątróbki z dorsza