Wątróbki z dorsza po węgiersku
opis
Najlepszej jakości wątróbki z dorsza na ostro po węgiersku. Zanurzone we własnym, naturalnym oleju z dodatkiem aromatycznego sosu pomidorowego, ostrej papryki i pieprzu cayenne. Prawdziwy smak, idealny sposób na podkręcenie temperatury posiłku. Zawsze pozyskiwane ze świeżo złowionego dorsza, nigdy nie mrożone. Nadają się na danie główne lub jako składnik sałatek. Można je także wykorzystać do przygotowania doskonałego pasztetu.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 115 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Najlepszej jakości na świecie wątróbki z norweskiego dorsza arktycznego, poławianego w pobliżu norweskich, północnych wysp Lofoten, gdzie łowienie dorsza ma ponad 1000-letnią tradycję
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: WĄTRÓBKI Z DORSZA (85%), sos pomidorowy (15%): koncentrat pomidorowy, woda, papryka ostra, sól, pieprz cayenne.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Energia | 2103 kJ/511 kcal |
Tłuszcz | 54 g |
– w tym kwasy nasycone | 10 g |
Węglowodany | 1,9 g |
– w tym cukry | 1,6 g |
Białko4,. | 4,3 g |
Sól | 0,90 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 7,0 g na 100 g produktu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.