Sardynki w oliwie z oliwek
opis
Najlepszej jakości sardynki w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podwędzane dymem wędzarniczym dla uzyskania delikatnego smaku. Jak zawsze – ręcznie układane w puszce. Posiadają świadectwo koszerności (OU). Skosztuj ich na kanapce, w sałatce albo jako dodatek do makaronu.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 106 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Spośród najmniejszych ryb używanych do produkcji sardynek nasze brislingi są słynne na cały świat ze swoich niewielkich rozmiarów, delikatnej konsystencji i znakomitej jakości. Poławiane w stanie dzikim w wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, po uzyskaniu pełnej długości od 9 do 13,5 cm.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – SZPROTY PODWĘDZANE (Sprattus sprattus), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:
Energia | 1170 kJ/282 kcal |
Tłuszcz | 23 g |
– w tym kwasy nasycone | 5,0 g |
Węglowodany | 0 g |
– w tym cukry | 0 g |
Białko | 17 g |
Sól | 0,90 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 2,9 g na 100 g produktu po odsączeniu
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.