Sardynki w oliwie z oliwek

opis

Najlepszej jakości sardynki w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podwędzane dymem wędzarniczym dla uzyskania delikatnego smaku. Jak zawsze – ręcznie układane w puszce. Posiadają świadectwo koszerności (OU). Skosztuj ich na kanapce, w sałatce albo jako dodatek do makaronu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 106 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Spośród najmniejszych ryb używanych do produkcji sardynek nasze brislingi są słynne na cały świat ze swoich niewielkich rozmiarów, delikatnej konsystencji i znakomitej jakości. Poławiane w stanie dzikim w wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, po uzyskaniu pełnej długości od 9 do 13,5 cm.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – SZPROTY PODWĘDZANE (Sprattus sprattus), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:

Energia 1170 kJ/282 kcal
Tłuszcz 23 g
– w tym kwasy nasycone 5,0 g
Węglowodany  0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 17 g
Sól 0,90 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 2,9 g na 100 g produktu po odsączeniu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Sardynki