Filety z makreli w wodzie z solą morską

opis

Filety z najlepszej jakości makreli w wodzie z dodatkiem soli morskiej. Delikatne i soczyste filety. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, woda, sól morska (1%).

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu:

Energia 1180 kJ/284 kcal
Tłuszcz 23 g
– w tym kwasy nasycone 5,5 g
Węglowodany 1,0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 19 g
Sól 1,0 g
Witamina D 4,3 µg (85% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 5,7 g na 100 g produktu po odsączeniu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele