Filety z makreli w sosie teriyaki

opis

Filety z najlepszej jakości makreli w sosie teriyaki, o bogatym, głębokim smaku. Delikatne i soczyste z orientalną nutą. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub w oryginalnej tostadzie.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantylku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywac zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos teriyaki (35%) – cukier trzcinowy, sos sojowy (woda, SOJA, PSZENICA, sól), woda, ocet ryżowy, czosnek suszony, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), skrobia z tapioki, imbir, substancja zagęszczająca: guma guar.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne. Soja, pszenica.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Energia 1199 kJ/288 kcal
Tłuszcz 20 g
– w tym kwasy nasycone 4,6 g
Węglowodany 16 g
– w tym cukry 16 g
Białko 11 g
Sól 1,5 g
Witamina D 2,1 µg (42% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 5,1 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele