1

Filety z makreli w sosie pomidorowym

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Filety z makreli w sosie pomidorowym

Filety z najlepszej jakości makreli w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów o bogatym smaku. Wyborne, tradycyjne danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.

Wielkość puszki i sposób pakowania

Dostępny w 170 g puszkach.

Informacje ogólne

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki i wartość odżywcza

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy (35%): woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S – sojowy, R – rzepakowy), ocet spirytusowy, sól, substancja zagęszczająca – guma guar, pieprz czarny, aromat papryki.

Wartość odżywcza na 100 g produktu:

Energia 1254 kJ/303 kcal
Tłuszcz 27 g
– w tym kwasy nasycone 6,0 g
Węglowodany 0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 15 g
Sól 1,2 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 7,0 g na 100 g produktu

Przechowywanie i trwałość

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Alergeny

Ryby i produkty pochodne

 

Pozostałe produkty: Makrele

Grovrevet og beinfri makrell av beste kvalitet i en deilig tomatsaus full av smak. God og saftig og klar til å smøres på brød ...
Filety z makreli w oleju Filety z najlepszej jakości makreli w oleju roślinnym. Smaczne, tradycyjne, lubiane danie z ryb. ...