Pieczone papryki faszerowane sałatką z tuńczyka i ziołowym pesto
Słodkie, pieczone papryki z tuńczykiem i ziołowym pesto.
20 minut w piekarniku i masz danie, które wygląda jak z restauracji! 
Składniki
•	4 papryki ramiro
•	2 puszki sałatki z tuńczykiem w stylu meksykańskim King Oscar
•	sól, pieprz do smaku
Pesto:
•	garść świeżej bazylii
•	garść natki pietruszki
•	3 łyżki prażonego słonecznika (plus trochę do posypania)
•	50 g startego parmezanu
•	2 ząbki czosnku
•	sok z ½ cytryny
•	oliwa z oliwek, sól
Przygotowanie
1.	Zblenduj składniki na pesto na gładki, aromatyczny sos.
2.	Odetnij wierzch papryk z ogonkiem i usuń pestki ze środka.
3.	Napełnij papryki gotową sałatką z tuńczykiem.
4.	Piecz 20 min w 200°C.
5.	Podawaj z pesto, posyp prażonym słonecznikiem i świeżą zieleniną.
Przepis i zdjęcia we współpracy z @gotuj_z_kuroniem_jakub_kuron