Pieczone papryki faszerowane sałatką z tuńczyka i ziołowym pesto

Słodkie, pieczone papryki z tuńczykiem i ziołowym pesto.
20 minut w piekarniku i masz danie, które wygląda jak z restauracji!

Składniki

• 4 papryki ramiro
• 2 puszki sałatki z tuńczykiem w stylu meksykańskim King Oscar
• sól, pieprz do smaku
Pesto:
• garść świeżej bazylii
• garść natki pietruszki
• 3 łyżki prażonego słonecznika (plus trochę do posypania)
• 50 g startego parmezanu
• 2 ząbki czosnku
• sok z ½ cytryny
• oliwa z oliwek, sól

Przygotowanie

1. Zblenduj składniki na pesto na gładki, aromatyczny sos.
2. Odetnij wierzch papryk z ogonkiem i usuń pestki ze środka.
3. Napełnij papryki gotową sałatką z tuńczykiem.
4. Piecz 20 min w 200°C.
5. Podawaj z pesto, posyp prażonym słonecznikiem i świeżą zieleniną.

Przepis i zdjęcia we współpracy z @gotuj_z_kuroniem_jakub_kuron

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów