Filety śledziowe w sosie pomidorowym
opis
Filety z najlepszej jakości śledzia w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów, o bogatym smaku. Delikatna konsystencja i subtelny smak. Klasyczne i lubiane. Doskonałe prosto z puszki, na toście lub w zdrowej sałatce, albo w daniu z makaronem.
WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA
Dostępny w 160 g puszkach.
INFORMACJE OGÓLNE
Poławiany w stanie dzikim w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Nasz śledź jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.
Składniki
SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Składniki: RYBA – FILETY ŚLEDZIOWE, sos pomidorowy (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), sól, ocet spirytusowy, substancja zagęszczająca – guma guar, kwas – kwasy cytrynowy, cebula suszona, pieprz czarny, aromat papryki.
ALERGENY
Ryby i produkty pochodne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia | 807 kJ/194 kcal |
Tłuszcz | 14,0 g |
– w tym kwasy nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 0 g |
– w tym cukry | 0 g |
Białko | 17 g |
Sól | 1,0 g |
Witamina D | 3,3 µg (66% referencyjnej wartości spożycia) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,6 g na 100 g produktu.
PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.