Filety śledziowe w oleju z octem I cebulą

opis

Filety z najlepszej jakości śledzia w oleju z dodatkiem octu i cebuli. Delikatna konsystencja i subtelny smak. Klasyczne i lubiane. Doskonałe prostoz puszki, na tości lub w zdrowej sałatce, albo w daniu z makaronem.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasz śledź poławiany jest w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY ŚLEDZIOWE, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), płatki cebuli (8%), ocet spirytusowy (5%), sól.

ALERGENY

Ryby i składniki pochodne.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:

Energia 932 kJ/ 224 kcal
Tłuszcz 16 g
– w tym kwasy nasycone 3,3 g
Węglowodany  0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 20 g
Sól 1,3 g
Witamina D 19 µg (380% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,7 g na 100 g produktu po odsączeniu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Śledzie