Zupa cytrynowa z tuńczykiem i zieloną kolendrą

20 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Zupa cytrynowa z tuńczykiem jest idealnym daniem, aby w szybki sposób zasmakować nieco egzotyki w swoim domu.

Składniki

1 puszka Tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 l bulionu warzywnego
30 g pora
½ cytryny
1 szt liścia limonki
70 g makaronu ryżowego
1 papryczka chili
świeża kolendra

Przygotowanie

Do bulionu warzywnego dodać makaron ryżowy oraz liść limonki.

Gotować do momentu, aż makaron będzie miękki.

Następnie zdjąć z ognia i dodać mały krążek papryczki chili, pokrojonego pora oraz soku z cytryny.

Na wierzch każdej porcji zupy położyć duży kawałek odsączonego tuńczyka. Oprószyć listami kolendry.

Podobne przepisy

En erkefransk salat som passer perfekt på sensommeren når du får ferske, knasende bønner og deilige tomater.
En god thaisalat slår aldri feil. Tunfisk, mango og avokado smaker utrolig godt sammen. Bare prøv!

Zainspiruj się!

Ansjossmørbrød

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!