Tapas z wątróbek z dorsza

15 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Rybne foie gras pełne kwasów Omega-3! Wątróbki dorsza to doskonały pomysł na tapas – są zarówno pożywne jak i smaczne.

Składniki

3 porcje / 6 tapas
1 puszka pokrojonego na kawałki dorsza
1/2 czerwonej cebuli
Kilka kropli octu
Szczypta cukru
1 łyżka oleju rzepakowego
6 łyżek kwaśniej śmietany
1 duży płaski chleb
Szczypta ziół do smaku

Przygotowanie

Drobno posiekać cebulę, pomieszać z octem, cukrem i olejem rzepakowym. Pozostawić na 10 minut.

Pokroić chleb na 6 części. Na każdej z nich rozprowadzać 1 łyżkę kwaśniej śmietany dodając osączone wątróbki dorsza marki King Oscar.

Dodać zmiksowaną cebulę i na koniec posypać trybulą.

Tips

Ci z Was, którzy wolą lżejszy wariat, mogą użyć serka wiejskiego lub twarogu zamiast kwaśniej śmietany.

Podobne przepisy

Prosty w przygotowaniu, ale wykwintny w smaku mus z wątróbki z dorsza serwowany na chlebku żytnim.
Letnia sałatka – prosta, ale wyrafinowana, oparta na letnich smakach.

Zainspiruj się!

Fullkornswraps med tunfisk

Fullkornswraps med tunfisk

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Fullkornswraps med tunfisk og gressløkdressing er sunne og smaksrike lunsjpakker som er enkle å ta med seg på jobb eller ut på tur.

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!