Tapas z pasztetem z sardynek

40 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Każdy znajdzie coś dla siebie wśród tapas. My proponujemy przepis z odrobiną portugalskiego charakteru.

Składniki

2 porcje

2 puszki Sardynek po śródziemnomorsku King Oscar
2 kromki chleba bez skórek
55 g wody
55 g miękkiego masła
1 łyżka drobno posiekanej dymki (biała część)
1 łyżeczka ostrego sosu paprykowego
1 łyżka soku z cytryny
oliwki
mieszanka ziół
2 tosty

Przygotowanie

Namoczyć chleb w wodzie, aby nasiąknął. Zmiksować go z masłem, sardynkami (z olejem i przyprawami) cebulą, ostrym sosem paprykowym i sokiem z cytryny.

Miksować do uzyskania jednolitej masy. Wsadzić do lodówki na ok. 30 minut przed podaniem.

Rozprowadzić pasztet na tostach. Posypać ziołami i udekorować oliwkami

Tips

Sardynki po śródziemnomorsku można zastąpić sardynkami w oliwie z oliwek, aby uzyskać delikatniejszy smak.

Podobne przepisy

Tchnij nowe życie w pieczywo z poprzedniego dnia, przygotowując przepyszną, włoską, chlebową sałatkę z groszkiem, ...
Bruschetta z sardynkową tapenadą wygląda doskonale na stole i ma przepyszny smak. To lekkie i pełne smaku danie świetnie ...

Zainspiruj się!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!