Sardynkowe wrapy

20 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Wrapy są proste w przygotowaniu. Można przyrządzać je na wiele różnych sposobów, zarówno na gorąco jak i na zimno. Tu proponujemy danie na zimo składające się z sardynek, sałaty i lekkiej kwaśniej śmietany.

Składniki

4 porcje

2 puszki sardynek w oliwie z oliwek marki King Oscar
1 czerwona cebula
1 papryka
1 ogórek
1 sałata lodowa
1 pęczek świeżej kolendry
8 sztuk wrapów tortilla
4 łyżki lekkiej, kwaśniej śmietany

Przygotowanie

Wyjąć sardynki z oliwy i zostawić na chwilę na ręczniku papierowym, do odsączenia.

Pokroić czerwoną cebulę, papryki, ogórki i sałatę. Drobno posiekać kolendrę.

Ułożyć sardynki i warzywa na wrapach.

Posypać kolędrą, dodać odrobię lekkiej śmietany i zwinąć.

Pokroić każdy wrap na pół i podawać.

Tips

Wrapy można wypełnić lekko podgotowanymi warzywami.

Podobne przepisy

Tchnij nowe życie w pieczywo z poprzedniego dnia, przygotowując przepyszną, włoską, chlebową sałatkę z groszkiem, ...
Bruschetta z sardynkową tapenadą wygląda doskonale na stole i ma przepyszny smak. To lekkie i pełne smaku danie świetnie ...

Zainspiruj się!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!