Sałatka z tuńczyka i curry

Składniki

2 puszki tuńczyka w wodzie lub w oleju King Oscar
1 łyżka drobno posiekanej czerwonej cebuli
1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
1 łyżka rodzynek
1 łyżka grubo posiekanych suszonych moreli
1 łyżeczka przyprawy curry
1/2 łyżeczki kurkumy
3 łyżki jogurtu greckiego
1/2 limonki
sól, pieprz

Sałatkę możesz podawać zawiniętą w tortillę lub na chlebku naan

Przygotowanie

Wyjąć tuńczyka z zalewy i pozostawić do odcieknięcia.

Tuńczyka rozdrobnić i wymieszać z drobno posiekaną cebulą, kolendrą, rodzynkami i morelami.

Jogurt grecki wymieszać z curry, kurkumą i sokiem z limonki. Całość dodać do tuńczyka.

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów