Sałatka jesienna z wątróbką z dorsza

15 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Podstawą tej prostej, ale wyrafinowanej sałatki jesiennej są sezonowe warzywa.

Składniki

4 porcje

2 puszki odsączonych Wątróbek z dorsza King Oscar
2 łyżki oliwy z oliwek z ziołami
2 pasternaki
2 buraki różowe
½ brokuła
3 małe marchewki
½ kalafiora
1 burak czerwony
½ pęczka koperku

Przygotowanie

Pasternaki i różowe buraki podzielić na części i zmieszać z ziołową oliwą.

Brokuł, marchewki i kalafior pokroić na kawałki i zblanszować. Włożyć do zimniej wody na 5 minut przez połączeniem z pasternakiem i różowymi burakami.

Wszystkie składniki włożyć do głębokiego naczynia i udekorować odcedzonymi wątróbkami z dorsza, koperkiem i burakiem.

Tips

Wątróbki z dorsza można z powodzeniem zastąpić kippersem.

Podobne przepisy

Prosty w przygotowaniu, ale wykwintny w smaku mus z wątróbki z dorsza serwowany na chlebku żytnim.
Rybne foie gras pełne kwasów Omega-3! Wątróbki dorsza to doskonały pomysł na tapas – są zarówno pożywne jak i smaczne.

Zainspiruj się!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!