Quesadilla z tuńczykiem i pomidorową salsą

Quesadillę możesz podawać jako posiłek na kolację, obiad lub smaczny lunch. Czy znajdzie się ktoś kto oprze się naszej quesadilli?

Składniki

1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju King Oscar
2 tortille
5 g startego sera mozzarella lub cheddar
1/2 awokado pokrojonego w plastry

Podawać z salsą pomidorową

Przygotowanie

Wyjąć tuńczyka z zalewy i pozostawić do odcieknięcia.

Na patelnię wlać ok 1 łyżeczki oleju i rozgrzać na średnim ogniu.

Na rozgrzaną patelnię położyć tortillę i dodać połowę startego sera.

Na ser położyć rozdrobnionego tuńczyka i drobno pokrojone awokado.

Dodać pozostałą część sera i całość przykryć drugim plackiem tortilli.

Smażyć przez 2-3 minuty, a następnie całość odwrócić na drugą stronę i piec tak długo aż ser się roztopi.

Po usmażeniu zdejmij quesadillę z patelni i podziel na 8 kawałków.

Tips

Możesz użyć gotowej salsy lub przygotować ją samodzielnie, przez zmieszanie drobno posiekanych pomidorów, cebulki dymki i sosu chili.

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów