Pulpety na ostro

25 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Wszyscy uwielbiają pulpety – dzieci jak i dorośli, mieszkańcy Szwecji czy Turcji. Oto ich ostry wariant z sardynkami.

Składniki

4 porcje

2 puszki sardynek w oliwie z oliwek marki King Oscar (odsączone)
2 czerwone papryczki chili
3 ząbki czosnku
400 g mielonego mięsa
½ szklanki bułki tartej
1 jajko
sól

Przygotowanie

Obrać cebulę i czosnek. Papryczkę chili umyć i drobno posiekać. Delikatnie rozgnieść sardynki.

Włożyć wszystkie składniki do miski, dokładnie i energicznie zmieszać.

Uformować pulpety.

Upiec. Nagroda: pyszne pulpety, które można jeść na zimno i na ciepło.

Tips

Podawać jako przekąski np. z sosem pomidorowym.

Podobne przepisy

Tchnij nowe życie w pieczywo z poprzedniego dnia, przygotowując przepyszną, włoską, chlebową sałatkę z groszkiem, ...
Bruschetta z sardynkową tapenadą wygląda doskonale na stole i ma przepyszny smak. To lekkie i pełne smaku danie świetnie ...

Zainspiruj się!

Ansjossmørbrød

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!