Pasta sardynkowa Rillettes

10 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Chociaż tradycyjne rillettes de porc robi się z wieprzowiny, to obecnie istnieje wiele różnych odmian. Oto wersja sardynkowa

Składniki

2 porcje

1 puszka sardynek w oliwie z oliwek marki King Oscar
1 kromka tostowego pieczywa
75 g miękkiego, niesolonego masła
2 łyżki musztardy Dijon
drobno posiekana kolendra

Przygotowanie

Zmiksować sardynki, masło i musztardę Dijon na jednolitą masę.

Przygotowaną pastę rozprowadzić na toście.

Posypać rillettes (pastę sardynkową) posiekaną kolendrą.

Tips

Sardynki w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia można zastąpić sardynkami po śródziemnomorsku, aby uzyskać wyrazisty smak.

Podobne przepisy

Tchnij nowe życie w pieczywo z poprzedniego dnia, przygotowując przepyszną, włoską, chlebową sałatkę z groszkiem, ...
Bruschetta z sardynkową tapenadą wygląda doskonale na stole i ma przepyszny smak. To lekkie i pełne smaku danie świetnie ...

Zainspiruj się!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!