Mus z wątróbki z dorsza
Prosty w przygotowaniu, ale wykwintny w smaku mus z wątróbki z dorsza serwowany na chlebku żytnim.
Prosty w przygotowaniu, ale wykwintny w smaku mus z wątróbki z dorsza serwowany na chlebku żytnim.
1 puszka Wątróbki z dorsza King Oscar
1 szalotka
chleb żytni
szczypiorek
sól
pieprz
Wyjąć wątróbki z dorsza z zalewy i pozostawić do odcieknięcia.
Drobno posiekać szalotkę i dodać ją do wątróbek. Całość rozgnieść widelcem do uzyskania jednolitej masy.
Doprawić solą i pieprzem do smaku. Udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem.
Podawać z chlebkiem żytnim.
Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!