Mus z wątróbki z dorsza

10 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Prosty w przygotowaniu, ale wykwintny w smaku mus z wątróbki z dorsza serwowany na chlebku żytnim.

Składniki

1 puszka Wątróbki z dorsza King Oscar
1 szalotka
chleb żytni
szczypiorek
sól
pieprz

Przygotowanie

Wyjąć wątróbki z dorsza z zalewy i pozostawić do odcieknięcia.

Drobno posiekać szalotkę i dodać ją do wątróbek. Całość rozgnieść widelcem do uzyskania jednolitej masy.

Doprawić solą i pieprzem do smaku. Udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem.

Podawać z chlebkiem żytnim.

Podobne przepisy

Rybne foie gras pełne kwasów Omega-3! Wątróbki dorsza to doskonały pomysł na tapas – są zarówno pożywne jak i smaczne.
Letnia sałatka – prosta, ale wyrafinowana, oparta na letnich smakach.

Zainspiruj się!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!