Meksykańska quesadilla

Będziesz zaskoczony smakiem tego dania. Quesadilla z sardynkami!

Składniki

2 porcje

2 puszki sardynek marki King Oscar (odsączone i posiekane)
4 tortille pełnoziarniste
1 łyżeczka świeżej papryczki jalapeño (lub z puszki)
¼ zielonej papryki pokrojonej w paski
¼ czerwonej papryki pokrojonej w paski
125 g lekkiego śmietankowego serka
½ szklanki startego sera cheddar
olej do smażenia

Przygotowanie

Na 2 placki tortilli nałożyć śmietankowy serek i równomiernie rozsmarować. Na wierzchu ułożyć drobno posiekane sardynki, papryczkę jalapeño oraz pokrojone w paski paprykę żółtą i czerwoną.

Całość posypać startym serem Cheddar i przykryć tortillą.

Tak przygotowane danie podgrzać na niewielkiej ilości oleju.

Gdy jedna strona delikatnie zbrązowieje, delikatnie przewrócić quesadilla na drugą stronę i smażyć do roztopienia sera.

Tips

Podawać z salsą, kwaśną śmietaną lub z Twoim ulubionym dodatkiem.

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów