Kippers – podwędzany filet śledziowy z kaszą jęczmienną

40 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Podwędzane filety śledziowe, zwane kippersami są idealne jako przekąska. Możesz wykorzystać je do przygotowania pożywnych dań.

Składniki

2 porcje

1 puszka Kippersa King Oscar
100 g kaszy jęczmiennej
50 ml śmietany 18%
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 szalotka
½ cebuli
50 g posiekanego szpinaku
½ łyżeczki soku z cytryny
½ łyżeczki soli
½ pęczka kolendry

Przygotowanie

Kaszę jęczmienną namoczyć w wodzie przez noc (w lodówce). Następnie ugotować w osolonej wodzie. Czas gotowania kaszy jęczmiennej około 30 min.

Kaszę jęczmienną po ugotowaniu odcedzić i dodać śmietany.

Drobno posiekać szpinak, cebulę i szalotkę. Całość wymieszać z kaszą jęczmienną.

Podgrzać kippersa i podawać go razem z kaszą, udekorowaną kolendrą.

Podobne przepisy

Podwędzane filety śledziowe, zwane kippersami są idealne jako przekąska. Możesz wykorzystać je do przygotowania pożywnych ...
Podwędzany filet śledziowy może stanowić idealną przekąskę. Kippers z burakami to szybkie danie, które zaskoczy Cię swoim ...

Zainspiruj się!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!