Kippers – Podwędzany filet śledziowy z burakami

Podwędzany filet śledziowy może stanowić idealną przekąskę. Kippers z burakami to szybkie danie, które zaskoczy Cię swoim smakiem. Przepis nadaje się zarówno na obiad jak i na kolację.

Składniki

2 porcje

1 puszka Kippersa King Oscar
1 czerwona cebula
2 buraki
1/2 główki kalafiora
1 kabaczek
1/2 łyżki oleju
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
1 gałązka kolendry
1 łyżka kaparów

Przygotowanie

Drobno posiekać cebulę, pokroić w kostkę buraki, kalafiora i kabaczka.

Pokrojone warzywa podsmażyć w niewielkiej ilości oleju.

Wszystko wyłożyć na talerze i na wierzch położyć rozdrobnionego Kippersa.

Udekorować kaparami i posiekaną kolendrą lub pietruszką.

Udostępnij ten przepis

Spróbuj tych przepisów