Kippers – Podwędzany filet śledziowy z burakami

15 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Podwędzany filet śledziowy może stanowić idealną przekąskę. Kippers z burakami to szybkie danie, które zaskoczy Cię swoim smakiem. Przepis nadaje się zarówno na obiad jak i na kolację.

Składniki

2 porcje

1 puszka Kippersa King Oscar
1 czerwona cebula
2 buraki
1/2 główki kalafiora
1 kabaczek
1/2 łyżki oleju
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
1 gałązka kolendry
1 łyżka kaparów

Przygotowanie

Drobno posiekać cebulę, pokroić w kostkę buraki, kalafiora i kabaczka.

Pokrojone warzywa podsmażyć w niewielkiej ilości oleju.

Wszystko wyłożyć na talerze i na wierzch położyć rozdrobnionego Kippersa.

Udekorować kaparami i posiekaną kolendrą lub pietruszką.

Podobne przepisy

Podwędzane filety śledziowe, zwane kippersami są idealne jako przekąska. Możesz wykorzystać je do przygotowania pożywnych ...
Podwędzane filety śledziowe, zwane kippersami są idealne jako przekąska. Możesz wykorzystać je do przygotowania pożywnych dań.

Zainspiruj się!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!