Awokado faszerowane tuńczykiem

10 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Świeża sałatka z tuńczyka i awokado. Serwować jako danie na obiad lub kolację – często z dobrym pieczywem.

Składniki

1 awokado
1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju King Oscar
1 łyżka papryki pokrojonej w kostkę
1/2 cebuli dymki drobno posiekanej
mała czerwona papryczka chili
1 łyżka posiekanej, świeżej kolendry
1/2 limonki
sól, pieprz

Przygotowanie

Tuńczyka wyjąć z zalewy i pozostawić do odcieknięcia.

Tuńczyka rozdrobnić i wymieszać z papryką, dymką, chili i świeżą kolędrą.

Przekroić awokado na pół i usunąć pestkę. Łyżką powiększyć otwór po pestce, a miąż dodać do tuńczyka. Całość wymieszać.

Połówki awokado faszerować otrzymaną masą tuńczykową.
Całość podawać skropione limonką.

Podobne przepisy

Omlet spaghetti z tuńczykiem to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który pozostał nam z poprzedniego dnia. Można go ...
Sałatka makaronowa z tuńczykiem idealnie nadaje się jako danie na piknik spędzony w rodzinnym gronie. Zasmakuj w naszej ...

Zainspiruj się!

Ansjossmørbrød

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!