Awokado faszerowane tuńczykiem
Świeża sałatka z tuńczyka i awokado. Serwować jako danie na obiad lub kolację – często z dobrym pieczywem.
Świeża sałatka z tuńczyka i awokado. Serwować jako danie na obiad lub kolację – często z dobrym pieczywem.
1 awokado
1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju King Oscar
1 łyżka papryki pokrojonej w kostkę
1/2 cebuli dymki drobno posiekanej
mała czerwona papryczka chili
1 łyżka posiekanej, świeżej kolendry
1/2 limonki
sól, pieprz
Tuńczyka wyjąć z zalewy i pozostawić do odcieknięcia.
Tuńczyka rozdrobnić i wymieszać z papryką, dymką, chili i świeżą kolędrą.
Przekroić awokado na pół i usunąć pestkę. Łyżką powiększyć otwór po pestce, a miąż dodać do tuńczyka. Całość wymieszać.
Połówki awokado faszerować otrzymaną masą tuńczykową.
Całość podawać skropione limonką.
Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!