Awokado faszerowane tuńczykiem

10 min
Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Świeża sałatka z tuńczyka i awokado. Serwować jako danie na obiad lub kolację – często z dobrym pieczywem.

Składniki

1 awokado
1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju King Oscar
1 łyżka papryki pokrojonej w kostkę
1/2 cebuli dymki drobno posiekanej
mała czerwona papryczka chili
1 łyżka posiekanej, świeżej kolendry
1/2 limonki
sól, pieprz

Przygotowanie

Tuńczyka wyjąć z zalewy i pozostawić do odcieknięcia.

Tuńczyka rozdrobnić i wymieszać z papryką, dymką, chili i świeżą kolędrą.

Przekroić awokado na pół i usunąć pestkę. Łyżką powiększyć otwór po pestce, a miąż dodać do tuńczyka. Całość wymieszać.

Połówki awokado faszerować otrzymaną masą tuńczykową.
Całość podawać skropione limonką.

Podobne przepisy

Fullkornswraps med tunfisk
Fullkornswraps med tunfisk og gressløkdressing er sunne og smaksrike lunsjpakker som er enkle å ta med seg på jobb eller ut på tur.
Omlet spaghetti z tuńczykiem to świetny sposób na wykorzystanie makaronu, który pozostał nam z poprzedniego dnia. Można go ...

Zainspiruj się!

Fullkornswraps med tunfisk

Fullkornswraps med tunfisk

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Fullkornswraps med tunfisk og gressløkdressing er sunne og smaksrike lunsjpakker som er enkle å ta med seg på jobb eller ut på tur.

Wskazówki i porady

Jakie danie można stworzyć przy użyciu konserw rybnych King Oscar? Oto kilka polecanych przez nas przepisów, dla tych z Was, którzy szukają inspiracji na zdrowe i smaczne posiłki. Może masz jakiś wypróbowany przepis? Prześlij go do nas!