Wartości odżywcze ryb

Każdy wie, że ryby są zdrowe! Ryby stanowią istotny element zdrowej diety. Substancje odżywcze znajdujące się w takich tłustych rybach jak makrele, sardynki, śledzie, tuńczyki są szczególnie korzystne dla organizmu. Ryby są źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3, witaminy D i niezbędnych minerałów.

Wartość odżywcza tuńczyka

Tuńczyk to niezwykle bogate źródło białka, idealnie nadaje się jako dodatek do zdrowej sałatki. Dowiedz się więcej o walorach odżywczych tuńczyka

Wartość odżywcza makreli

Makrela zawiera duże ilości kwasów Omega-3 i jest jedną z najzdrowszych ryb jakie oferujemy. Dowiedz się więcej o walorach odżywczych makreli.

Wartość odżywcza sardynek szprotowych

Sardynki szprotowe to tłuste ryby niezwykle bogate w kwasy Omega-3. Dowiedz się więcej o walorach odżywczych sardynek.  

Wartość odżywcza śledzia

Śledź to zdrowa ryba zawierająca najwięcej substancji odżywczych potrzebnych organizmowi. Dowiedz się więcej o walorach odżywczych śledzia.

Wartość odżywcza wątróbek z dorsza

Wątróbka dorsza jest niezwykle pożywna i pełna kwasów Omega-3. Dowiedz się więcej o walorach odżywczych wątróbek z dorsza.