Wątróbki z dorsza po kaukasku

opis

Najlepszej jakości wątróbki z dorsza we własnym, naturalnym oleju z odrobiną aromatycznego sosu pomidorowego z dodatkiem czosnku i pieprzu cayenne. Ten smak sięga samego szczytu kaukaskich gór. Zawsze pozyskiwane ze świeżo złowionego dorsza, nigdy nie mrożone. Nadają się na danie główne lub jako składnik sałatek. Można je także wykorzystać do przygotowania doskonałego pasztetu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 115 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Najlepszej jakości na świecie, wątróbki z norweskiego dorsza arktycznego, poławianego w pobliżu norweskich, północnych wysp Lofoten, gdzie łowienie dorsza ma ponad 1000-letnią tradycję.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: WĄTRÓBKI RYBNE Z DORSZA (85%), sos pomidorowy (15%): koncentrat pomidorowy, woda, czosnek suszony, sól, pieprz cayenne.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza na 100 g produktu:

Energia 2103 kJ/511 kca
Tłuszcz 54 g
– w tym kwasy nasycone 10 g
Węglowodany 1,9 g
– w tym cukry 1,6 g
Białko 4,3 g
Sól 0,90 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 7,0 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Wątróbki z dorsza