1

Wątróbki z dorsza w tłuszczu własnym

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Wątróbki z dorsza w tłuszczu własnym

Wątróbki z dorsza pakowane są w swoim własnym naturalnym oleju. Prawdziwy rarytas i tradycyjny przysmak. Zawsze pozyskiwane ze świeżo złowionego dorsza, nigdy nie mrożone. Nadają się na danie główne, jako składnik sałatek albo materiał na doskonały pasztet z wątróbek z dorsza.

Wielkość puszki i sposób pakowania

Dostępny w 115 g puszkach.

Informacje ogólne

Najlepszej jakości na świecie, wątróbki z norweskiego dorsza arktycznego, poławianego w pobliżu norweskich, północnych wysp Lofoten, gdzie łowienie dorsza ma ponad 1000-letnią tradycję

Składniki i wartość odżywcza

Składniki: WĄTRÓBKI RYBNE Z DORSZA (99%), sól.

Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Energia 2308 kJ/561 kcal
Tłuszcz 60 g
– w tym kwasy nasycone 9,3 g
Węglowodany 0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 5,2 g
Sól 0,80 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 14,0 g na 100 g produktu

Przechowywanie i trwałość

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Alergeny

Ryby i produkty pochodne

 

Pozostałe produkty: Wątróbki z dorsza

Mild torskerogn fra King Oscar er en sann delikatesse av beste kvalitet. Skjær rognen i skiver på én cm og server den kald ...
Førsteklasses Lofotpostei fremstilt av torskelever fra Lofoten, torskerogn og tomatpuré etter tradisjonell oppskrift.Et ...