1

Sardynki w oliwie z oliwek

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Sardynki w oliwie z oliwek

Najlepszej jakości sardynki w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podwędzane dymem wędzarniczym dla uzyskania delikatnego smaku. Jak zawsze – ręcznie układane w puszce. Posiadają świadectwo koszerności (OU). Skosztuj ich na kanapce, w sałatce albo jako dodatek do makaronu.

Wielkość puszki i sposób pakowania

Dostępny w 106 g puszkach.

Informacje ogólne

Spośród najmniejszych ryb używanych do produkcji sardynek nasze brislingi są słynne na cały świat ze swoich niewielkich rozmiarów, delikatnej konsystencji i znakomitej jakości. Poławiane w stanie dzikim w wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, po uzyskaniu pełnej długości od 9 do 13,5 cm.

Składniki i wartość odżywcza

Składniki: RYBA – SZPROTY PODWĘDZANE (Sprattus sprattus), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól.

Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:

Energia 1170 kJ/282 kcal
Tłuszcz 23 g
– w tym kwasy nasycone 5,0 g
Węglowodany 0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 17 g
Sól 0,90 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 2,9 g na 100 g produktu po odsączeniu

Przechowywanie i trwałość

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Alergeny

Ryby i produkty pochodne

 

Pozostałe produkty: Sardynki

Årgangssardiner i extra virgin olivenolje Årgangssardiner i extra virgin olivenolje leveres i en spesialdesignet eske sammen ...
Sardynki w sosie pomidorowym Najlepszej jakości sardynki w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów. Podwędzane dymem ...