Filety z makreli z jalapeño w oleju z octem z białego wina

opis

Filety z najlepszej jakości makreli w oleju roślinnym z dodatkiem octu z białego wina. Smaczne, lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno-Wschodniego Atlantylku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywac zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), papryka jalapeño plastry (6%), ocet z białego wina (3%), cukier, sól, aromat chili.

ALERGENY

Ryby i składniki pochodne.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Energia 1374 kJ/ 332 kcal
Tłuszcz 29 g
– w tym kwasy nasycone 6,4 g
Węglowodany 1,7 g
– w tym cukry 1,7 g
Białko 16 g
Sól 1,2 g
Witamina D 3,6 µg (72% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 7,3 g na 100 g produktu po odsączeniu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele