Filety śledziowe w sosie pomidorowym z papryką

opis

Filety z najlepszej jakości śledzia w wybornym sosie pomidorowym z papryką. Delikatna konsystencja i subtelny smak. Klasyczne i lubiane. Doskonałe prosto z puszki, na toście lub w zdrowej sałatce, albo w daniu z makaronem.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasz śledź poławiany jest w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY ŚLEDZIOWE, sos pomidorowy z papryką (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), cukier, papryka grys (0,8%), sól, cebula suszona, substancje zagęszczające: guma guar, mączka chleba świętojańskiego; pieprz, papryka słodka, aromat papryki.

ALERGENY

Ryby i składniki pochodne.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:

Energia 799 kJ/192 kcal
Tłuszcz 14 g
– w tym kwasy nasycone 2,9 g
Węglowodany  5,5 g
– w tym cukry 5,3 g
Białko 11 g
Sól 1,4 g
Witamina D 7,8 µg (156% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,4 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Śledzie