1

Filety z makreli w sosie pomidorowym z papryką

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Filety z makreli w sosie pomidorowym z papryką

Filety z najlepszej jakości makreli w wybornym sosie pomidorowym z papryką. Dodaj jako smakowity akcent do swojego posiłku. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu.

Wielkość puszki i sposób pakowania

Dostępny w 170 g puszkach.

Informacje ogólne

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki i wartość odżywcza

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy z papryką (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S – sojowy, R – rzepakowy), sól, papryka grys, cebula suszona, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), pieprz, papryka słodka.

Wartość odżywcza na 100 g produktu:

Energia 943 kJ/227 kcal
Tłuszcz 17 g
– w tym kwasy nasycone 3,5 g
Węglowodany 6,1 g
– w tym cukry 4,8 g
Białko 12 g
Sól 1,2 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 3,4 g na 100 g produktu

Przechowywanie i trwałość

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Alergeny

Ryby i produkty pochodne

Pozostałe produkty: Makrele

Grovrevet og beinfri makrell av beste kvalitet i en deilig tomatsaus full av smak. God og saftig og klar til å smøres på brød ...
Filety z makreli w oleju Filety z najlepszej jakości makreli w oleju roślinnym. Smaczne, tradycyjne, lubiane danie z ryb. ...