1

Filety z makreli w sosie pomidorowym z chili

Zagłosuj
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Filety z makreli w sosie pomidorowym z chili

Filety z najlepszej jakości makreli, w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów z dodatkiem chili, o bogatym, głębokim smaku. Bez skóry. Smaczne i lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub ze świeżym makaronem.

Wielkość puszki i sposób pakowania

Dostępny w 110 g puszkach.

Informacje ogólne

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki i wartości odżywcze

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy z chili (35%): woda, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, cebula suszona, sól, substancje zagęszczające – guma guar, guma ksantanowa, chili mielone (0,1%), aromat, ziele angielskie.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Energia 1061 kJ/256 kcal
Tłuszcz 20 g
– w tym kwasy nasycone 3,5 g
Węglowodany 3,9 g
– w tym cukry 2,8 g
Białko 15 g
Sól 1,0 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 3,4 g na 100 g produktu

Przechowywanie i trwałość

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Alergeny

Ryby i produkty pochodne

Pozostałe produkty: Makrele

Grovrevet og beinfri makrell av beste kvalitet i en deilig tomatsaus full av smak. God og saftig og klar til å smøres på brød ...
Filety z makreli w oleju Filety z najlepszej jakości makreli w oleju roślinnym. Smaczne, tradycyjne, lubiane danie z ryb. ...