Filety z makreli w sosie pomidorowym po meksykańsku o smaku chipotle

opis

Filety z najlepszej jakości makreli w sosie pomidorowym z dodatkiem pasty meksykańskiej. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub w oryginalnej tostadzie.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Nasza makrela poławiana jest w najczystszych wodach Północno – Wschodniego Atlantyku, w tym Morza Północnego. Połowów staramy się dokonywać zwłaszcza jesienią i zimą, wówczas, gdy mięso posiada najlepszą jakość i najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos pomidorowy (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, pasta meksykańska o smaku chipotle (5,5%) – (woda, cukier, koncentrat pomidorowy, sól, ocet spirytusowy, cebula, czosnek, skrobia modyfikowana, ekstrakt z papryki, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat), cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S – sojowy, R – rzepakowy), sól, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), pieprz czarny.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne. Może zawierać gorczycę.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia 984 kJ/237 kcal
Tłuszcz 19 g
– w tym kwasy nasycone 3,8 g
Węglowodany  5,7 g
– w tym cukry 5,7 g
Białko 10 g
Sól 1,7 g
Witamina D 4,6 µg (80% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 4,6 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: makrele