Filety śledziowe w sosie pomidorowym

Opis

Filety z najlepszej jakości śledzia w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów, o bogatym smaku. Delikatna konsystencja i subtelny smak. Klasyczne i lubiane. Doskonałe prosto z puszki, na toście lub w zdrowej sałatce, albo w daniu z makaronem.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Poławiany w stanie dzikim w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Nasz śledź jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY ŚLEDZIOWE, sos pomidorowy (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), sól, ocet spirytusowy, substancja zagęszczająca – guma guar, kwas – kwasy cytrynowy, cebula suszona, pieprz czarny, aromat papryki.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Energia 651 kJ/156 kcal
Tłuszcz 10,0 g
– w tym kwasy nasycone 2,3 g
Węglowodany 4,5 g
– w tym cukry 3,5 g
Białko 12 g
Sól 1,1 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 1,6 g na 100 g produktu

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.