Filety śledziowe w sosie pomidorowym

opis

Filety z najlepszej jakości śledzia w sosie z dojrzałych, czerwonych pomidorów, o bogatym smaku. Delikatna konsystencja i subtelny smak. Klasyczne i lubiane. Doskonałe prosto z puszki, na toście lub w zdrowej sałatce, albo w daniu z makaronem.

WIELKOŚĆ PUSZKI I SPOSÓB PAKOWANIA

Dostępny w 160 g puszkach.

INFORMACJE OGÓLNE

Poławiany w stanie dzikim w wodach Północnego Atlantyku, w tym Morza Północnego i Morza Bałtyckiego, przy zastosowaniu metod połowu przyjaznych dla środowiska. Nasz śledź jest delikatny, zwarty i posiada wyrazisty smak.

Składniki

SKŁADNIKI I WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Składniki: RYBA – FILETY ŚLEDZIOWE, sos pomidorowy (35%) – woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), sól, ocet spirytusowy, substancja zagęszczająca – guma guar, kwas – kwasy cytrynowy, cebula suszona, pieprz czarny, aromat papryki.

ALERGENY

Ryby i produkty pochodne

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Energia  807 kJ/194 kcal
Tłuszcz 14,0 g
– w tym kwasy nasycone 2,8 g
Węglowodany 0 g
– w tym cukry 0 g
Białko 17 g
Sól 1,0 g
Witamina D 3,3 µg (66% referencyjnej wartości spożycia)

Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,6 g na 100 g produktu.

PRZECHOWYWANIE I TRWAŁOŚĆ

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie dłużej niż 2 dni.

Przepisy: Śledzie